Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για την υποστήριξη εκπαιδευτικών στην υλοποίηση δράσεων της θεματικής εβδομάδας



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, το σεμινάριο για την υποστήριξη εκπαιδευτικών στην υλοποίηση δράσεων της θεματικής εβδομάδας, που διοργάνωσαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Φλώρινας  με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ο κοινωνιολόγος του Κέντρου μας παρουσίασε μερικές από τις βασικές κοινωνιολογικές έννοιες, αναφορικά με τις έμφυλες ταυτότητες και την κοινωνική θεωρία που σχετίζεται με αυτές. 

Στη συνέχεια, η κοινωνιολόγος και υπεύθυνη του ΣΣΝ, κ. Άννα Μπαφίτη, αναφέρθηκε στη μεθοδολογία και στον τρόπο πραγμάτωσης της συγκεκριμένης ενότητας στη θεματική εβδομάδα, καθώς και στις βασικές αρχές γα την προσέγγιση των θεμάτων φύλου στο σχολικό πλαίσιο.

Στο τρίτο μέρος του σεμιναρίου, οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν μέσω ειδικά σχεδιασμένου υλικού ευαισθητοποίησης, να αξιολογήσουν και να αναθεωρήσουν τα «κληρονομημένα» στερεότυπα και να προσεγγίσουν τις διαφυλικές διαφορές, όχι ως χαρακτηριστικά υπεροχής του ενός φύλου έναντι του άλλου, αλλά ως ατομικές διαφορές.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών με σκοπό την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καθώς είναι αυτοί που μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή τέτοιου είδους δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης μέσα στις τάξεις, ως μέσο πρωτογενούς πρόληψης της έμφυλης βίας, της βίας στις σχέσεις και της βίας μεταξύ ερωτικών συντρόφων. 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 θετικά συναισθήματα: Oδηγός για να νιώσεις χαρά

Σαρκασμός | Συν έκθεση πέντε καλλιτεχνών με αφορμή τον καρκίνο του μαστού

Εργασία: Προκήρυξη για την κάλυψη 8 θέσεων στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ του Δήμου Φλώρινας